Retkeily

Kireitä siimoja!

Pyhäjoella pääset kalastuksen makuun niin merellä, joella kuin pienillä järvilläkin.

Pyhäjoen varrelta voit saada esimerkiksi harjusta, taimenta, ahventa ja haukea. Onnekkaimmat voivat napata joesta nousulohen. Mainioita kala-apajia on pitkin jokivartta, esimerkiksi Kupuliskoskella. Pyhäjoella on voimissaan myös perinteinen siianpyyntitapa, lippoaminen.

Pyhäjoen edustan merialueilta saat saaliiksi todennäköisimmin siikaa, haukea, ahventa ja silakkaa sekä maivaa eli Perämeren muikkua. Hauet voivat olla melkoisia vonkaleitakin. Vai onnistuisitko nappaamaan lohen – tai vaikka mateen?!

Pilkille

Talvikalastuksessa on aivan oma tunnelmansa. Pakkaa reppujakkaraan pilkkivapa, -siima, syötit ja eväät. Nappaa naskalit mukaan, kaira kainaloon ja suuntaa merenlahtiin narraamaan siikoja ja ahvenia. Pukeudu lämpimästi ja liiku jäällä turvallisesti!

Kalastuspaikat

Kalasta Pyhäjoella -esite

Avaa Kalasta Pyhäjoella -esite

Kalastusluvat

Valtion kalastonhoitomaksu
Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos olet 18–64-vuotias ja kalastat vieheellä tai pyydyksellä tai ravustat. Kalastonhoitomaksulla saat kalastaa yhdellä vieheellä valtion yleisillä vesialueilla meressä sekä seisovilla vesillä eli järvillä ja lammilla. www.eraluvat.fi

Vesialuekohtaiset kalastusluvat
Vesialuekohtaisen kalastusluvan tarvitset aina, jos haluat kalastaa

  • koski- ja virta-alueilla vesistöissä, jotka on merkitty vaelluskalavesistöiksi
  • usealla vavalla
  • pyydyksellä.

Sivustolta www.kalastusrajoitus.fi voit tarkistaa, onko kohde merkitty vaelluskalavesistöksi.

Vesialuekohtaisia kalastuslupia myyvät vesialueiden omistajat, esimerkiksi kalastusseurat, sekä valtion vesille Metsähallitus.

  • Pyhäjoen Kalastajainseuran vesialueet: virtaavien vesien viehekalastusluvat, kosket Vuotinperältä Pohjanlahteen: www.kalakortti.com
  • Parhalahden Kalastajainseuran vesialueet
  • Yppärin Kalastajainseuran vesialueet.
Tagged on: